הזמנת כרטיסים
heb
הזמנת כרטיסים
arrow heb

רשימת הכתבות

מציג 268 כתבות

סופגניות מטוגנות באוויר

הבנת המדע שמאחורי טיגון ואפייה מאפשרת לחגוג את חנוכה עם מיטב מטעמי החג – בלי לטבוע בשמן

calendar 23.12.2022
reading-time 6 דקות

מזון-על בחלל

אסטרונאוטים בחלל זקוקים למזון משומר, בעל ערך תזונתי רב וארוז בצמצום. האם הפתרון יגיע מהשמרים?

calendar 14.12.2022
reading-time 3 דקות

הקצף האלכוהולי של האוהדים

אין כמו לראות את משחקי המונדיאל עם כוס בירה קרה ופיצוחים, ועל הדרך להבין את המדע שמאחורי המשקה האהוב

calendar 9.12.2022
reading-time 5 דקות

משבר האקלים וארוחת הצוהריים שלנו

איך אפשר להאכיל את אוכלוסיית העולם הגדלה, וגם לצמצם את פליטות גזי החממה?

calendar 8.12.2022
reading-time 14 דקות

שום או שום דבר

עם הריח האופייני והטעם העוקצני, השום הוא מרכיב חובה במטבח כבר אלפי שנים. מה המדע שמסביר את תכונותיו המיוחדות?

calendar 25.11.2022
reading-time 6 דקות

גיבוש קל וטעים

חובבי כימיה ומתוקים: כך תוכלו לרקוח סוכריות בשלל מרקמים משני רכיבים עיקריים

calendar 28.10.2022
reading-time 5 דקות

עושים שרירים: לייצר בשר בלי להרוג

איך עושים את זה, ומה ההשלכות על הסביבה?

פסטה עם קישואים ומשבר האקלים

האם אפשר לקצר את משך הבישול של הפסטה, וכך לחסוך באנרגיה?

calendar 7.10.2022
reading-time 5 דקות

על ממתיקים ומתיקות

עוגת יוגורט ואוכמניות נפלאה תעזור להבין את המדע של תחליפי הסוכר. שנה טובה ומתוקה!

calendar 23.9.2022
reading-time 6 דקות

המוצקות המשונה של הטחינה

מדוע טחינה גולמית מתקשה בהתחלה כשמוסיפים לה מים ואחר כך נהיית שוב נוזלית?

calendar 26.8.2022
reading-time 4 דקות

פלא ושמו נבטים

קחו זרעים ומים, הוסיפו קצת סבלנות והרבה מדע, ותקבלו מזון טעים, עשיר ובריא. מתכון בסימן צמיחה

calendar 12.8.2022
reading-time 6 דקות

על מתוק ועל מלוח

השילוב של סוכר מקורמל ושל מלח, שמעצים טעמים אחרים, יוצר שלם שגדול מסכום חלקיו

calendar 29.7.2022
reading-time 5 דקות

עגבניות במקום אור השמש

מדענים הצליחו להנדס עגבניות שיספקו לאוכלים אותן ויטמין D, החשוב במיוחד לטבעונים

סופלה עולה עולה

קמח, קצף ביצים ובעיקר הרבה מדע, יעניקו לכם מאפה תפוח ואוורירי שמשלב בין גז לחומר מוצק

calendar 1.7.2022
reading-time 6 דקות

קסמי הטעם של החומצה

כל כך הרבה תהליכים בהכנת מזון משתדרגים כשמוסיפים לתבשיל כמה טיפות לימון, חומץ או מיץ מעגבנייה

calendar 17.6.2022
reading-time 6 דקות

על טעם ובעיקר על ריח

אין כמו מאפה קממבר כדי להבין את המדע שמאחורי הגבינות, גם המסריחות

calendar 3.6.2022
reading-time 7 דקות

חלב נטול חלב

שיקולים סביבתיים, מוסריים וכלכליים מובילים את המאמץ העולמי לפיתוח תחליפי חלב טעימים ומזינים

calendar 2.6.2022
reading-time 7 דקות

לישון יותר, לאכול פחות

אנשים שישנו עוד שעה כל לילה הקטינו את צריכת המזון היומית שלהם בכמות השקולה לשלושה תפוחים

calendar 25.5.2022
reading-time 3 דקות

לנו יש פלאפל

אין כמו יום העצמאות כדי לתהות על הכימיה המופלאה שהופכת גרגירי חומוס טחונים לכדורים העסיסיים של המאכל הישראלי ביותר

calendar 5.5.2022
reading-time 5 דקות

תמר עם כל דבר

בחרוסת לליל הסדר ובמטעמי סעודות שבירת צום הרמדאן – אין כמו תמרים לתת מתיקות וטעם לאוכל. שני מתכונים מדעיים חגיגיים בטעם של עוד

calendar 15.4.2022
reading-time 5 דקות

המוציא סטייק מן הסויה

איך אפשר לקחת חלבונים צמחיים ולתת להם תכונות של חלבונים מן החי? הכימיה של תחליפי הבשר

calendar 1.4.2022
reading-time 6 דקות

לגדל סטייקים בדרך למאדים

טכנולוגיה ישראלית המאפשרת לגדל בשר בקר מתורבת תיבחן במשימת “רקיע” בדרך לאספקת בשר טרי במשימות חלל ממושכות

calendar 24.3.2022
reading-time 8 דקות

לגדל חומוס על הירח

הניסוי הישראלי להנבטת חומוס בתחנת החלל הוא רק צעד ראשון בדרך לגידול מזון במשימות חלל רחוקות וממושכות

calendar 17.3.2022
reading-time 6 דקות

מותק, העוגיות התחפשו

בפתח החג הססגוני ביותר, אין כמו להכין עוגיות בשלל צבעים, ובתוך כך להבין את המדע של צבעי המאכל הטבעיים

calendar 15.3.2022
reading-time 7 דקות