ראשי לקרוא ולצפות תזונה עמוד 2
מאכל אמריקאי שופע ניגודים – ומדע
מחקר מדוקדק גילה שצום משפיע על רמותיהם של חלבונים רבים בגוף – אך לא ברור אם יש בכך תועלת
יכול להיות שבקמח חיטה אין גלוטן? יצאנו לבדוק, ולבחון את התכונות השונות של חלבון החיטה
האם צלחת גדולה תגרום לנו ״להעמיס״ יותר אוכל, ולכן להשמין? מחקרים בתחום הניבו מסקנות סותרות. בשורה התחתונה: לא בטוח
מחקר חדש מציג ממצאים שעשויים לחייב בחינה מחודשת של ההמלצה להימנע מצריכתם להורדה במשקל
מחקר חדש מצביע על מגמה מדאיגה בחיידקים מפרקי התאית במעי: מספרם פוחת בעקבות העיור ומעבר למזון תעשייתי
הכירו את עולם תחליפי החלב ממקור צמחי. איך מפיקים משקה מצמח ומה ההבדלים בינו ובין חלב פרה?
מחקר חדש מצביע על קשר מובהק בין צריכה מרובה של מלח להתפתחות של סוכרת מסוג 2
איך לגדל גבישי סוכר ענקיים ויפהפיים. המדע המתוק והיפה של ההתגבשות
מחקר חדש מגלה כיצד השתלת צואה מילדים שניזונו מתזונה קטוגנית מפחיתה פרכוסים בעכברים
גרגירי אורז עם תאי בקר מוצגים כמזון חדשני, זול ומזין, אבל לא בטוח שההישג גדול כפי שהוא מוצג
התפשטות מחודשת של פטרייה מזיקה הובילה את אוסטרליה לאשר את השימוש בבננות מהונדסות העמידות למחלה
לאנשים מסוימים, אפילו כוס אחת של יין אדום היא יותר מדי. מה גורם לכך?
איך לצבוע ביצים בשלל צבעים מרהיבים ובטוחים למאכל
הוא מוסיף חריפות לתבשילים, מעניק ארומה מיוחדת למאפים וגם לתה. הסוד של הג’ינג’ר
איך להכין מסוכריות פשוטות – סוכריות ועוגיות יפהפיות?
ארגון הבריאות העולמי המליץ לא לצרוך בממתיקים מלאכותיים. מחקרים מעלים תהיות בקשר לכך
קבלו מתכון מגניב ליצירת פנקייק מיוחד – שנראה ממש כמו ספגטי, אבל אוורירי ומתוק
אוהבות לשחק בסליים? אוהבים לזלול שוקולד? זה הניסוי המושלם בשבילכם!
לחם הוא אחד המאכלים הבסיסיים ביותר. בואו להכין אותו בשיטה מיוחדת – בעזרת שקית
אין כמו סלט שוּּבָּה רוסי אמיתי כדי לחגוג את השנה החדשה – ולהכיר את מדעי הסלק
בניסוי הזה נלמד להכין סוכריות גומי מג’לטין, מים ודבש – ונגלה איך מוצק יכול להישאר גם קצת נוזל
מחקר ישראלי לא מצא ראיות לכך שהרכב אוכלוסיית חיידקי המעיים תורם להתפתחות המחלה
לא כל החיידקים גורמים מחלות: יש כאלו שאפשר להיעזר בהם כדי להכין מוצרי מזון