הזמנת כרטיסים
heb
הזמנת כרטיסים
arrow heb

רשימת הכתבות

מציג 268 כתבות

פופקורן מקורמל

מאכל אמריקאי שופע ניגודים – ומדע

calendar 28.6.2024
reading-time 3 דקות

שבעה ימים ללא מזון

מחקר מדוקדק גילה שצום משפיע על רמותיהם של חלבונים רבים בגוף – אך לא ברור אם יש בכך תועלת

calendar 26.6.2024
reading-time 5 דקות

משחקים בגלוטן

יכול להיות שבקמח חיטה אין גלוטן? יצאנו לבדוק, ולבחון את התכונות השונות של חלבון החיטה

calendar 10.6.2024
reading-time 5 דקות

צלחת גדולה, עיניים גדולות, גוף גדול?

האם צלחת גדולה תגרום לנו ״להעמיס״ יותר אוכל, ולכן להשמין? מחקרים בתחום הניבו מסקנות סותרות. בשורה התחתונה: לא בטוח

calendar 6.6.2024
reading-time 7 דקות

כתב הגנה לממתיקים המלאכותיים

מחקר חדש מציג ממצאים שעשויים לחייב בחינה מחודשת של ההמלצה להימנע מצריכתם להורדה במשקל

calendar 3.6.2024
reading-time 4 דקות

היעלמות החיידקים הטובים

מחקר חדש מצביע על מגמה מדאיגה בחיידקים מפרקי התאית במעי: מספרם פוחת בעקבות העיור ומעבר למזון תעשייתי

calendar 1.6.2024
reading-time 4 דקות

לחלוב את השקדים

הכירו את עולם תחליפי החלב ממקור צמחי. איך מפיקים משקה מצמח ומה ההבדלים בינו ובין חלב פרה?

calendar 17.5.2024
reading-time 5 דקות

האם התבלין הנפוץ ביותר במזוננו מעלה סיכון לסוכרת?

מחקר חדש מצביע על קשר מובהק בין צריכה מרובה של מלח להתפתחות של סוכרת מסוג 2

calendar 4.5.2024
reading-time 8 דקות

מותק של גבישים

איך לגדל גבישי סוכר ענקיים ויפהפיים. המדע המתוק והיפה של ההתגבשות

calendar 3.5.2024
reading-time 4 דקות

דיאטה קטוגנית – לטפל באפילפסיה דרך המעי

מחקר חדש מגלה כיצד השתלת צואה מילדים שניזונו מתזונה קטוגנית מפחיתה פרכוסים בעכברים

calendar 30.4.2024
reading-time 9 דקות

ההבטחה המופרזת של אורז הבקר

גרגירי אורז עם תאי בקר מוצגים כמזון חדשני, זול ומזין, אבל לא בטוח שההישג גדול כפי שהוא מוצג

calendar 28.4.2024
reading-time 5 דקות

האם הנדסה גנטית תציל את הבננות?

התפשטות מחודשת של פטרייה מזיקה הובילה את אוסטרליה לאשר את השימוש בבננות מהונדסות העמידות למחלה

calendar 7.4.2024
reading-time 4 דקות

הכאב שביין האדום

לאנשים מסוימים, אפילו כוס אחת של יין אדום היא יותר מדי. מה גורם לכך?

calendar 30.3.2024
reading-time 4 דקות

ביצים בצבעים

איך לצבוע ביצים בשלל צבעים מרהיבים ובטוחים למאכל

calendar 22.3.2024
reading-time 4 דקות

עוקצנות וחריפות במטבח

הוא מוסיף חריפות לתבשילים, מעניק ארומה מיוחדת למאפים וגם לתה. הסוד של הג’ינג’ר

calendar 15.3.2024
reading-time 6 דקות

עוגיות וסוכריות קריסטלים

איך להכין מסוכריות פשוטות – סוכריות ועוגיות יפהפיות?

calendar 23.2.2024
reading-time 4 דקות

המלצה וקוץ בה

ארגון הבריאות העולמי המליץ לא לצרוך בממתיקים מלאכותיים. מחקרים מעלים תהיות בקשר לכך

calendar 21.2.2024
reading-time 4 דקות

זה ספגטי? זה פנקייק? זה מדעי ומתוק!

קבלו מתכון מגניב ליצירת פנקייק מיוחד – שנראה ממש כמו ספגטי, אבל אוורירי ומתוק

calendar 26.1.2024
reading-time 3 דקות

סליים אכיל בטעם שוקולד

אוהבות לשחק בסליים? אוהבים לזלול שוקולד? זה הניסוי המושלם בשבילכם!

calendar 12.1.2024
reading-time 2 דקות

לחם בשקית

לחם הוא אחד המאכלים הבסיסיים ביותר. בואו להכין אותו בשיטה מיוחדת – בעזרת שקית

calendar 5.1.2024
reading-time 3 דקות

הדג, החג ומעיל הפרווה

אין כמו סלט שוּּבָּה רוסי אמיתי כדי לחגוג את השנה החדשה – ולהכיר את מדעי הסלק

calendar 31.12.2023
reading-time 6 דקות

סוכריות גומי מהמיקרוגל

בניסוי הזה נלמד להכין סוכריות גומי מג’לטין, מים ודבש – ונגלה איך מוצק יכול להישאר גם קצת נוזל

calendar 29.12.2023
reading-time 3 דקות

האם חיידקי המעיים אשמים בצליאק?

מחקר ישראלי לא מצא ראיות לכך שהרכב אוכלוסיית חיידקי המעיים תורם להתפתחות המחלה

calendar 10.11.2023
reading-time 3 דקות

מהחיידקים התוססים ועד ליוגורט

לא כל החיידקים גורמים מחלות: יש כאלו שאפשר להיעזר בהם כדי להכין מוצרי מזון

calendar 3.11.2023
reading-time 3 דקות