ראשי לקרוא ולצפות כימיה עמוד 5
מרתה פוגט נמלטה מגרמניה הנאצית והפכה לחלוצה בחקר הפרמקולוגיה של מערכת העצבים
167 שנים לפרסום מאמרה של המדענית החובבת יוניס ניוטון-פוט שבו הוצגו לראשונה ראיות לאפקט החממה
פשוט להכנה, מורכב להסבר, ובעיקר טעים מאוד: הכימיה המיוחדת של קפה דלגונה אוורירי ומוקצף
איך להכין בקלות מדבקות חצי שקופות מכל תמונה שרוצים
למה לקנות בסופר, כשאפשר להכין גבינת קוטג’ טרייה וטעימה בקלות רבה במטבח הביתי?
איך להכין מנורת לבה ביתית עם פפריקה, שמן ומלח
כדי לבלום את משבר האקלים אנו חייבים להיגמל במהירות גם מייצור חשמל בגז טבעי, לטובת מקורות אנרגיה נקיים יותר
הגלידה שמכינים מהפרי הצהוב רכה וקטיפתית בפה כמעט כמו גלידת שמנת. איך? בזכות המרכיבים
גיבונים מתכננים מראש מה לאכול לארוחת הבוקר, חיידקי הפרעת האכילה, בית? שימוש!, נעקצתם? תחליפו סבון והזנב המשוריין של עכבר הקוצן
האחוז הגבוה של שומנים בלתי רוויים הופך את האבוקדו לאורח רצוי על שולחן האוכל. וגם: מתי ואיך הוא מבשיל, ושאלת השאלות: האם הוא פרי או ירק?
מדענים הצליחו להגן על חיידקים מפני נגיפים שתוקפים אותם, בעזרת פולימר שכבר מוכר היטב בתעשייה
איך חלב ניגר הופך לגבינה רכה, מה ההבדלים בין הסוגים ומאיפה מגיע השומן לגבינות השמנות?
איך הצליחה האנושות לבלום תוך כמה עשרות שנים הידלדלות שכבת האוזון? ומה אפשר ללמוד מכך?
העשן הנפלט בשריפות ענק ומגיע לאטמוספרה, משחרר שם גז שפוגע בשכבת האוזון
אלכסנדר וולברג נפל במלחמת יום כיפור, וכך נגדעה קריירה מדעית מבטיחה של חוקר בקריה למחקר גרעיני
מעטים המדענים שיכולים להתחרות בהישגיו של יהושע יורטנר בן ה-90 – הן ככימאי מוביל והן בתרומתו הייחודית לקידום היתרון האיכותי של ישראל
יום העצמאות מספק לנו אפשרות להתעמק ברזי צליית בשר וירקות על המנגל או על הגריל
עבודתה פורצת הדרך של סטפני הורוביץ סייעה להוכיח את קיומם של איזוטופים. פחות משלושים שנה אחר כך היא נשלחה אל מותה בתאי הגזים
לא פשוט לשחזר את תכונותיהם של חלבוני החיטה כדי להכין מטעמים שיתאימו לחולי צליאק – והתוצאה טעימה ובדרך כלל גם כשרה לפסח
הצירוף של מים, אלכוהול, חמצן וחיידקי תסיסה אחראי לאחד המוצרים המועילים ביותר במטבח: החומץ
מדענים הצליחו לקבל מים קפואים במצב צבירה מוצק ולא מסודר עם צפיפות דומה לזו של מים נוזליים
פירות יבשים הם הפנים של ט”ו בשבט. מהם היתרונות בייבוש פירות ומה חשיבות תכולת המים בהם?
כיצד משפיעים שינויי האקלים וההתחממות הגלובלית על ענף הגפנים ועל ייצור היין?
הפרס הישראלי היוקרתי יוענק השנה בין השאר על חקר הורמונים מטבוליים ופיתוח כלים לעיבוד מידע