ראשי לקרוא ולצפות משחקים באוכל עמוד 4
קליל ורך או קרמי ועשיר? המדע שמאחורי הביצה המקושקשת המושלמת
הרוטב שמשדרג כל כך הרבה סלטים מצליח לגשר בין החומץ והשמן בעזרת המדע
מדוע צריך טיגון כפול? באיזו טמפרטורה לטגן? אילו תפוחי אדמה?המדע שמאחורי המעדן המטוגן
כדי שיהיה לנו ראש השנה מתוק במיוחד, יצאנו לפצח את סוד המרקם המושלם של המעדן האיטלקי
מה נותן לבצק את המרקם האוורירי המיוחד שלו? הגלוטן. המדע מאחורי החלבון של האפייה
מה עדיף: להכין קפה חם ולקרר אותו, או למצות מראש את הקפה במים קרים? הסודות המדעיים לקפה הקר המושלם
כדי לאפות מאפינס אווריריים ונימוחים בפה, כל מה שצריך זה אבקת אפייה או סודה לשתייה, קצת חומצה וקצת כימיה
איך אפשר להעזר בקליפות תפוחים ולקצר את משך ההכנה של קונפיטורות? בזכות המדע המדויק של הריבות
מה ההבדל בין פירה חלק או דביק וגבשושי? שילוב של עמילן, טמפרטורה ומים. המדע של הפירה המושלם
יש פירות וירקות המשחירים לאחר שחותכים אותם. מדוע זה קורה ואיך אפשר למנוע זאת בקלות ובלי לפגוע בטעם?
חלב סויה, כמה דברים שיש בכל בית ומעט מדע – זה כל מה שדרוש כדי להכין לבד את מזון הבריאות האסייתי
כמה ביצים, הקצפה נמרצת – ויש לכם חביתה נימוחה ורכה. מה הקסם? מדע!
השילוב של חלב וחיידקים מאפשר לייצר בבית יוגורטבשלל מרקמים וטעמים. מדע במטבח
חלב, שמנת, סוכר, כמה מרכיבים ביתיים נוספים וקצת שקשוק – ויש לכם גלידה רכה, קרירה וטעימה
אי אפשר לעשות מדורות בל”ג בעומר? לא נורא! אפשר להכין בקלות מרשמלו בבית, ואפילו להתאים אותו לטעם האישי