הזמנת כרטיסים
heb
הזמנת כרטיסים
arrow heb

משחקים באוכל

מציג 87 כתבות

מה כל הקשקוש הזה?

קליל ורך או קרמי ועשיר? המדע שמאחורי הביצה המקושקשת המושלמת

calendar 30.10.2020
reading-time 4 דקות

לערבב שמן ומים: מדע הוויניגרט

הרוטב שמשדרג כל כך הרבה סלטים מצליח לגשר בין החומץ והשמן בעזרת המדע

calendar 16.10.2020
reading-time 3 דקות

הדרך אל הצ’יפס המושלם

מדוע צריך טיגון כפול? באיזו טמפרטורה לטגן? אילו תפוחי אדמה?המדע שמאחורי המעדן המטוגן

calendar 2.10.2020
reading-time 5 דקות

ולקינוח: פנקוטה עם גרגירי רימון

כדי שיהיה לנו ראש השנה מתוק במיוחד, יצאנו לפצח את סוד המרקם המושלם של המעדן האיטלקי

calendar 18.9.2020
reading-time 4 דקות

הגמישות של הפיצה

מה נותן לבצק את המרקם האוורירי המיוחד שלו? הגלוטן. המדע מאחורי החלבון של האפייה

calendar 28.8.2020
reading-time 4 דקות

המשקה של הקיץ: קפה קר

מה עדיף: להכין קפה חם ולקרר אותו, או למצות מראש את הקפה במים קרים? הסודות המדעיים לקפה הקר המושלם

calendar 14.8.2020
reading-time 6 דקות

סודות ההתפחה המוצלחת

כדי לאפות מאפינס אווריריים ונימוחים בפה, כל מה שצריך זה אבקת אפייה או סודה לשתייה, קצת חומצה וקצת כימיה

calendar 31.7.2020
reading-time 4 דקות

מי יש לו ריבה כזאת?

איך אפשר להעזר בקליפות תפוחים ולקצר את משך ההכנה של קונפיטורות? בזכות המדע המדויק של הריבות

calendar 17.7.2020
reading-time 4 דקות

פירה חלק כמו משי

מה ההבדל בין פירה חלק או דביק וגבשושי? שילוב של עמילן, טמפרטורה ומים. המדע של הפירה המושלם

calendar 3.7.2020
reading-time 5 דקות

איך למנוע מהפירות להשחים?

יש פירות וירקות המשחירים לאחר שחותכים אותם. מדוע זה קורה ואיך אפשר למנוע זאת בקלות ובלי לפגוע בטעם?

calendar 17.6.2020
reading-time 3 דקות

טופו בבית בקלי קלות

חלב סויה, כמה דברים שיש בכל בית ומעט מדע – זה כל מה שדרוש כדי להכין לבד את מזון הבריאות האסייתי

calendar 12.6.2020
reading-time 3 דקות

החביתה האוורירית ביותר

כמה ביצים, הקצפה נמרצת – ויש לכם חביתה נימוחה ורכה. מה הקסם? מדע!

calendar 5.6.2020
reading-time 3 דקות

בזכות החיידקים: הכנת היוגורט המושלם

השילוב של חלב וחיידקים מאפשר לייצר בבית יוגורטבשלל מרקמים וטעמים. מדע במטבח

calendar 28.5.2020
reading-time 4 דקות

להכין גלידה לבד – בלי מקפיא

חלב, שמנת, סוכר, כמה מרכיבים ביתיים נוספים וקצת שקשוק – ויש לכם גלידה רכה, קרירה וטעימה

calendar 21.5.2020
reading-time 4 דקות

סוד המרשמלו האוורירי

אי אפשר לעשות מדורות בל”ג בעומר? לא נורא! אפשר להכין בקלות מרשמלו בבית, ואפילו להתאים אותו לטעם האישי

calendar 11.5.2020
reading-time 3 דקות