הזמנת כרטיסים
he
הזמנת כרטיסים
arrow he

להבין

לחקור ולקרוא
מציג 87 כתבות

“מילאו כיסיי באגוזים”, וגם את המטבח!

בתלמוד הבבלי מסופר שרבי עקיבא נהג לחלק לילדים אגוזים בליל הסדר, על מנת שיישארו ערים – וזהו רק אחד מהשימושים של הזרעים והפירות האלה

calendar 11.4.2025
reading-time 8 דקות

סבתא בישלה דייסת שיבולת שועל

אין כמו דייסה מהבילה וחמה כדי להנעים עלינו את ימי החורף הקרים – וגם ללמד אותנו מדע!

calendar 28.2.2025
reading-time 7 דקות

לביבות בשמן זית

שמנים ושומנים הם מרכיבים חיוניים בתזונה שלנו. מה מאפיין אותם? ובאיזה שמן כדאי לטגן את מאכלי החג?

calendar 27.12.2024
reading-time 9 דקות

החמצה שקולעת בול

כבישת מלפפונים חמוצים דורשת שימוש מדויק ומושכל בידידינו הטובים – חיידקי התסיסה

calendar 20.9.2024
reading-time 6 דקות

עושים בועות: המדע התוסס של המשקאות המוגזים

קולה, בירה ואפילו ג’ינג’ר אייל יכולים להעשיר תבשילים בדרכים יצירתיות. גלו את סודות הסודה

calendar 19.7.2024
reading-time 4 דקות

לחלוב את השקדים

הכירו את עולם תחליפי החלב ממקור צמחי. איך מפיקים משקה מצמח ומה ההבדלים בינו ובין חלב פרה?

calendar 17.5.2024
reading-time 5 דקות

עוקצנות וחריפות במטבח

הוא מוסיף חריפות לתבשילים, מעניק ארומה מיוחדת למאפים וגם לתה. הסוד של הג’ינג’ר

calendar 15.3.2024
reading-time 6 דקות

הדג, החג ומעיל הפרווה

אין כמו סלט שוּּבָּה רוסי אמיתי כדי לחגוג את השנה החדשה – ולהכיר את מדעי הסלק

calendar 31.12.2023
reading-time 6 דקות

המרקם המיוחד של גלידת הבננה

הגלידה שמכינים מהפרי הצהוב רכה וקטיפתית בפה כמעט כמו גלידת שמנת. איך? בזכות המרכיבים

calendar 23.6.2023
reading-time 4 דקות

המדע הבריא של האבוקדו

האחוז הגבוה של שומנים בלתי רוויים הופך את האבוקדו לאורח רצוי על שולחן האוכל. וגם: מתי ואיך הוא מבשיל, ושאלת השאלות: האם הוא פרי או ירק?

calendar 9.6.2023
reading-time 5 דקות

המדע שמאחורי הגבינות הלבנות

איך חלב ניגר הופך לגבינה רכה, מה ההבדלים בין הסוגים ומאיפה מגיע השומן לגבינות השמנות?

calendar 26.5.2023
reading-time 5 דקות

מדע על האש

יום העצמאות מספק לנו אפשרות להתעמק ברזי צליית בשר וירקות על המנגל או על הגריל

calendar 21.4.2023
reading-time 6 דקות

חג החירות – מגלוטן

לא פשוט לשחזר את תכונותיהם של חלבוני החיטה כדי להכין מטעמים שיתאימו לחולי צליאק – והתוצאה טעימה ובדרך כלל גם כשרה לפסח

calendar 31.3.2023
reading-time 7 דקות

ההחמצה המוצלחת ביותר

הצירוף של מים, אלכוהול, חמצן וחיידקי תסיסה אחראי לאחד המוצרים המועילים ביותר במטבח: החומץ

calendar 17.3.2023
reading-time 6 דקות

המרק שאחרי הגשם

פטריות המאכל חשובות לא רק כמרכיב עשיר בטעמים בבישול הביתי, אלא גם תורמות תרומה ייחודית למערכות האקולוגיות

calendar 3.3.2023
reading-time 5 דקות

ייבשתם אותנו

פירות יבשים הם הפנים של ט”ו בשבט. מהם היתרונות בייבוש פירות ומה חשיבות תכולת המים בהם?

calendar 17.2.2023
reading-time 6 דקות

משחק המלחים

המלח הוא מרכיב חיוני בתזונה, ומשמש לשימור מזון, להעצמת טעמים ואפילו לצבע. לא רק תבלין

calendar 4.2.2023
reading-time 6 דקות

בישול בלחץ גבוה

אין כמו סיר לחץ כדי לרכך את המזון במהירות ולזקק את טעם התבשילים. הכל על המדע מאחוריו

calendar 20.1.2023
reading-time 5 דקות

יין חם ללילות הקרים

יין, תבלינים, פירות, טבע ומדע חוברים יחד לחגיגה מהבילה של טעמים

calendar 6.1.2023
reading-time 5 דקות

סופגניות מטוגנות באוויר

הבנת המדע שמאחורי טיגון ואפייה מאפשרת לחגוג את חנוכה עם מיטב מטעמי החג – בלי לטבוע בשמן

calendar 23.12.2022
reading-time 6 דקות

הקצף האלכוהולי של האוהדים

אין כמו לראות את משחקי המונדיאל עם כוס בירה קרה ופיצוחים, ועל הדרך להבין את המדע שמאחורי המשקה האהוב

calendar 9.12.2022
reading-time 5 דקות

שום או שום דבר

עם הריח האופייני והטעם העוקצני, השום הוא מרכיב חובה במטבח כבר אלפי שנים. מה המדע שמסביר את תכונותיו המיוחדות?

calendar 25.11.2022
reading-time 6 דקות

ציר הצירים

הטעם העשיר והמרוכז של ציר עוף או ירקות יכול להשביח כל מרק סתווי. איך? תשאלו את המדע

calendar 11.11.2022
reading-time 5 דקות

גיבוש קל וטעים

חובבי כימיה ומתוקים: כך תוכלו לרקוח סוכריות בשלל מרקמים משני רכיבים עיקריים

calendar 28.10.2022
reading-time 5 דקות