הזמנת כרטיסים
heb
הזמנת כרטיסים
arrow heb

משחקים באוכל

מציג 87 כתבות

שוקולד – אהבה מתוקה

איך להכין להכין שוקולד מריר ביתי, איכותי ועשיר בטעמים?

calendar 8.10.2021
reading-time 5 דקות

מה כדאי לאכול לפני הצום?

אילו מזונות מתפרקים מהר בגוף, ואילו ישמרו על רמות גלוקוז קבועות לאורך זמן? וגם: המתכון לעוגת תפוזים מושלמת לשבירת הצום

calendar 14.9.2021
reading-time 5 דקות

הדג עם הג’לטין

הרוטב הרוטט של הגפילטע פיש הוא חלבון מיוחד, בעל תפקידים חשובים במטבח

calendar 6.9.2021
reading-time 6 דקות

התבלין שאי אפשר בלעדיו

הוא משפר טעמים, משמר מאכלים וכשאופים בו עוף – מקבלים מעדן, אך כדאי להיזהר מצריכה עודפת

calendar 20.8.2021
reading-time 5 דקות

חריף אש

אין כמו מתכון למטבוחה חריפה באמת כדי להבין למה פלפלי צ’ילי חריף

calendar 6.8.2021
reading-time 5 דקות

חמוץ לי חמוץ לי

אין כמו פאי לימון טעים כדי להבין את המדע שמאחורי תפקידן של חומצות במטבח

calendar 23.7.2021
reading-time 6 דקות

הכוכבים, הפסים… והקרמל

לכבוד יום העצמאות של ארצות הברית: המדע מאחורי הפופקורן המתוק

calendar 2.7.2021
reading-time 5 דקות

קראק פאי – מתכון ממכר

בצק עשיר, מילוי מתוק – וגם השומן החיוני והשאלה: האם באמת אפשר להתמכר לסוכר?

calendar 26.6.2021
reading-time 6 דקות

צהוב עולה: מדעי התירס

מה ההבדל בין קמח תירס לקורנפלור? ומה נותן לתירס את המתיקות? סודות הדגן הצהוב ומתכון נפלא ללחם תירס

calendar 11.6.2021
reading-time 5 דקות

שימו שמן, שימו מים

המרקם המיוחד של המיונז, כמו לא מעט רטבים אחרים, נובע מהמבנה הכימי שלו. איך נוצרים רטבי תחליבים, ומה אפשר לעשות כשהם מתפרקים?

calendar 28.5.2021
reading-time 5 דקות

בין רמדאן לשבועות: מדעי הגבינה

אין כמו מתכון לכנאפה כדי להבין את ההבדלים בין סוגים שונים של גבינה

calendar 14.5.2021
reading-time 5 דקות

הפקעת שאפשר לעשות בה (כמעט) הכול

במדורת ל”ג בעומר, במחבת, בסיר או בתנור – תפוח האדמה הוא אחד המאכלים הכי מגוונים שיש. מה מקור הקסם? בראש והראשונה העמילן

calendar 29.4.2021
reading-time 6 דקות

מבוא למדעי הניגוב

איך מקבלים חומוס ביתי חלק וסמיך? במיוחד ליום העצמאות, סודות החומוס נחשפים

calendar 15.4.2021
reading-time 5 דקות

סודו של המוס שלא קורס

כדי להכין מוס סמיך וטעים שנמס על הלשון, צריך קודם להבין איך לייצב נכון קצף. מבוא למדעי הקציפה

calendar 26.3.2021
reading-time 6 דקות

המוציא פודינג מן הלחם

גם לחם ישן יכול לשמש בסיס לקינוח טעים ועסיסי. מדעי המיחזור

calendar 19.3.2021
reading-time 5 דקות

סוד הפשטות של רוטב הפסטה

גם מאחורי מצרכים יומיומיים כמו עגבניות וגבינת פֶטָה, עומדים תהליכים כימיים מורכבים

calendar 5.3.2021
reading-time 4 דקות

עוגה מושלמת בזכות הפטריות

המפתח לעוגת קוגלהוף מנצחת הוא חבריהם הזעירים של האופים – השמרים

calendar 19.2.2021
reading-time 6 דקות

בצל: האושר שמתחיל בדמעות

הכימיה המיוחדת של הבצל ומתכון למרק בצל נפלא

calendar 5.2.2021
reading-time 5 דקות

הלחם עם החמאה

איך הופכים הרבה חמאה, ביצים וסוכר למאפה מעודן ומענג? המדע של הבריוש המוצלח

calendar 22.1.2021
reading-time 5 דקות

המוציא לחם מן המדע

קמח ומים, סוכר, מלח, וכמובן שמרים – איך המרכיבים הפשוטים והכימיה ביניהם אחראים למאפה הבסיסי והטעים?

calendar 8.1.2021
reading-time 4 דקות

הדרך המדעית לריזוטו מוצלח

מהו האורז האידיאלי? ואיך נכין אותו בלי מאמץ? הכימיה של הריזוטו תבטיח לכם תבשיל קְרֵמי וטעים

calendar 25.12.2020
reading-time 4 דקות

כמו סופגניות, בלי שמרים: מדעי הצ’ורוס

מה קורה כשמפגישים בין בצק רבוך של פחזניות לשמן הלוהט?

calendar 4.12.2020
reading-time 4 דקות

מדעי החצילים

איך מנטרלים את המרירות של החצילים? כיצד מונעים מהם לספוג המון שמן? ולמה כדאי להמליח? הדרך לחציל המושלם

calendar 27.11.2020
reading-time 4 דקות

הירוק הירוק הזה

על פסטה, בתוך כריך או פשוט בתור תבלין – אין כמו רוטב פסטו. אבל כדי לשמור על צבעם הטרי של העלים צריך להבין את המדע שמאחוריו

calendar 13.11.2020
reading-time 2 דקות