הזמנת כרטיסים
heb
הזמנת כרטיסים
arrow heb

רשימת הכתבות

מציג 122 כתבות

המנגנון המתוחכם של החיפושית ההרסנית

חיפושית שזחליה הורסים צמחי תירס מנטרלת את חומרי ההגנה של הצמח ומשתמשת בהם נגד האויבים הטבעיים שלה

calendar 6.12.2017
reading-time 3 דקות

פרה עם ריח אנטילופה

מחלת השינה פוגעת קשה בבקר במרכז אפריקה. מה עושים? גורמים לפרות להדיף ריח של קובוס מים, שדוחה את הזבובים מפיצי המחלה

calendar 26.11.2017
reading-time 3 דקות

סיפור צהוב: מה זה אתרוג?

האתרוג שאנו מכירים כיום הוא לא “פרי עץ הדר” שמוזכר בתורה אלא עולה חדש ממזרח אסיה שהגיע לאזורנו רק לפני כאלפיים שנה

calendar 6.10.2017
reading-time 3 דקות

סיפורי בדים: סיבי כותנה זוהרים

חוקרים מאירופה ומישראל פיתחו דרך להוסיף תכונות שונות לסיבי כותנה בלי צורך בהנדסה גנטית, בדרך לפיתוח בדים חכמים

calendar 15.9.2017
reading-time 3 דקות

המוות הסודי של הדבורים

האם יש ירידה במספר דבורי הדבש? ודבורי הבר? החוקרים חלוקים בדעתם, ולא יודעים אם הגורם לכך הם חומרי הדברה

calendar 14.9.2017
reading-time 5 דקות

האם חיידקים יכולים לעזור לנו לשפר יבולים?

מדענים לומדים כיצד להשפיע על יחסי הגומלין המורכבים שצמחים מנהלים עם חיידקים, מזיקים, חומרי מזון ומרכיבים אחרים של הפיטוביום, בתקווה למנוע רעב המוני

calendar 13.9.2017
reading-time 17 דקות

חיידקים פרוביוטיים למען הסביבה – H5P

חוקרים הצליחו לטהר שטחים מזוהמים באמצעות שתילת עצים בעלי הרכב חיידקים ייחודי

calendar 6.9.2017
reading-time 2 דקות

חיידקים פרוביוטיים למען הסביבה

חוקרים הצליחו לטהר שטחים מזוהמים באמצעות שתילת עצים בעלי הרכב חיידקים ייחודי

calendar 6.9.2017
reading-time 2 דקות

האם יש קשר בין הדברה לפגיעה בעוברים?

מחקר בקליפורניה מצא מעט ראיות לשיבושים בהיריון אצל נשים שנחשפו לחומרי הדברה, אך בחשיפה גבוהה במיוחד עלה שיעור המומים המולדים

calendar 29.8.2017
reading-time 4 דקות

שיגור מוצלח ללוויין הישראלי-צרפתי Venμs

הלוויין שוגר מגיאנה הצרפתית ונכנס למסלול בגובה 720 קילומטר

calendar 2.8.2017
reading-time 2 דקות

חמישים גוונים של עגבנייה

מדענים ממכון ויצמן למדע הצליחו לייצר את הפיגמנטים שמעניקים צבע לסלק גם בצמחים רבים אחרים

calendar 31.7.2017
reading-time 5 דקות

עין מציון צופיה: הלוויין ונוס בדרך לחלל

לוויין ישראלי חדשני ישוגר בשבוע הבא למשימה אקולוגית ייחודית

calendar 25.7.2017
reading-time 4 דקות

להחזיר לעגבניות את הטעם

מחקר בינלאומי עם שותפים ישראלים זיהה את חומרי הטעם שנעלמו מהעגבניות, וגם את הגנים שיאפשרו להחזיר אותם

calendar 27.1.2017
reading-time 3 דקות

מסלול החיידקים העמידים לתרופות מן החווה החקלאית אל שולחן האוכל

חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה שמקורם במשקי החי הם סיכון קטלני לבני אדם. אך שדולת החקלאים בארה”ב מונעת ממדענים לעקוב אחר הסיכון

המדחום של הצמחים

המולקולה המשמשת צמחים למדידת האור הופכת בלילה לחיישן טמפרטורה, המשפיע על התמודדותם עם שינויי אקלים

calendar 18.11.2016
reading-time 2 דקות

הפתרון המלוח: השקיה במי ים מדוללים

מים מלוחים גורמים להרס אדמות חקלאיות. מחקרים בהנדסה גנטית, הנערכים בין השאר גם בישראל, עשויים להעניק לאורז ולפירות עמידות למלח ויאפשרו להזין מיליונים

calendar 12.10.2016
reading-time 9 דקות

סוד ההצלחה של הצמחים המבויתים

מחקר ישראלי מגלה כי ריבוי עותקים של החומר הגנטי סייע כנראה לנצל צמחים מסוימים לשימוש חקלאי

calendar 2.8.2016
reading-time 3 דקות

לגדל עגבניות על מאדים

העבודה על משלחת מאוישת למאדים כבר החלה, ואחד האתגרים הגדולים הוא לספק לאסטרונאוטים מזון

calendar 22.3.2016
reading-time 4 דקות

הקרב על עצי הזית

חשדות הדדיים בין מגדלי זיתים לבין מדענים מסכנים את כרמי הזיתים באיטליה יותר משמזיק להם החיידק המסוכן שהם נלחמים בו

calendar 3.3.2016
reading-time 15 דקות

האתגר הניצב לפני האנושות

היכולת ליצור מערכת משולבת של אנרגיה + מים + מזון היא האתגר הניצב לפני האנושות

calendar 1.6.2015
reading-time 12 דקות

האם נוכל להמשיך ליהנות מיין פּינוֹ נוּאַר?

שינויים בתרכובות הכימיות בענבים הנובעים מן השינויים האקלימיים מאלצים כורמים לנקוט פעולות שונות כדי לשמר את טעמם המוכר של יינות

איך למדוד נוכחות ויטמין C במזון?

כיצד לבדוק בשיטה ביתית האם יש במזון ויטמין C?

calendar 8.3.2015
reading-time 2 דקות

להציל את הקפה

חוקרים מצויים במרוץ להחדרת תכונות מועילות חדשות לגידולי הקפה האחידים באופן מדאיג, ויש לעשות זאת לפני שהקפה ייפול קרבן למחלות או לאיומים אחרים

calendar 2.1.2015
reading-time 12 דקות

לייצר פירות וירקות טעימים יותר בלי הנדסה גנטית

התנובה הנמכרת במרכולים המודרניים נעשתה יפה ועמידה יותר אבל גם כמעט חסרת טעם וריח. המדענים יכולים כיום להחזירם – ללא שימוש בהנדסה גנטית.

calendar 5.10.2014
reading-time 12 דקות