הגעתם של זבובים טפיליים להוואי החלה מרוץ חימוש אבולוציוני, שבו הצרצרים הפונדקאים משנים את הקולות שהם משמיעים, והזבובים מסתגלים על ידי שינוי תדירות הקול אליה הם מגיבים
מהבית חזרה אל הבר – לא כל מין שעבר ביות יוכל לשרוד בטבע, אך יש כאלה שמצליחים להסתגל מחדש. מחקר חדש חשף איך הארנבון האירופי מצליח לחיות בבר, ואילו תכונות גנטיות סייעו לו במסע
מחקר חדש מראה שבתנאים מסוימים האבולוציה יכולה “לנוע לאחור”, ותכונות מורכבות, כמו דרך ההתרבות של שרכים, עשויות להשתנות בחזרה למצב הפשוט יותר שממנו התפתחו
פינגווינים זוטרים נשארים עם בני זוגם לכל החיים – לפעמים. כל שנה חלק מהזוגות נפרדים, ומחקר חדש מראה שבשנים בהם שיעור ה”גירושין” גבוה יותר, הצלחת הרבייה של המושבה כולה נמוכה יותר
האם אכילת בשר “הפכה אותנו לבני אדם” ואיפשרה את התפתחות המוח הגדול שלנו? ומי היו הראשונים להכניס את הבשר לתפריט? הסיפור האבולוציוני של צריכת הבשר כולל שאלות רבות שעדיין לא נענו
כיצד עובּרים של דגים יודעים מהו הזמן הנכון ביותר לבקוע מהביצה? ומה זמן הדגירה הארוך ביותר? מחקר חדש מצא את ההורמון האחראי לתהליך, ומצביע על קשרים אבולוציוניים מרתקים