ראשי לקרוא ולצפות חקלאות עמוד 3
המעבר מבשר בקר לחלבונים מחיידקים ומפטריות יפחית את בירוא היערות ואת פליטת גזי החממה
בניסוי זה נבחן איך אפשר לזרז הבשלה של אבוקדו בעזרת בננה, ונראה כיצד המרחק בין האבוקדו לבננה משפיע על ההבשלה.
במחילות של גופרים, מכרסמים צפון אמריקאיים, שוררים תנאים שמעודדים צמיחת שורשים – אותם הם אוכלים. האם ניתן לקרוא לכך חקלאות?
בניגוד למה שמופץ ברשתות החברתיות, מאוד לא מומלץ לזרוק גלעיני פירות לטבע
בעזרת צנצנת סגורה, זרעים וקצת מים ניצור עולם שלם שמקיים את עצמו בלי כל מאמץ מצידנו
מיזם ישראלי שמשתמש בתנשמות להדברת מכרסמים בשדות מועיל לסביבה, רווחי לחקלאים ומקדם את הקשרים עם שכנינו
כל אחת ואחד מאיתנו יכולים לתרום לצמצום משמעותי של נזקי ההתחממות העולמית. הכדור בידינו
המראה המרהיב והניחוח המשכר של פרחים נועדו למשוך את העין, את האף ואת הלב.
לחומרי הדברה אורגניים יש השפעה על תכונות גנטיות של בעלי חיים שסמוכים לשטחי חקלאות אורגנית
דבורי דבש אסייתיות המותקפות על ידי צרעות משמיעות קולות אזהרה
תלתן וצמחים אחרים חבים את הצלחתם לפרטנרים סודיים המסתתרים מתחת לאדמה
התחקות אחרי זני הצמח מעלה שהאב הקדמון שלו הגיע ממזרח אסיה, ושחלפו שנים רבות לפני שנוצרה ההפרדה בין השימוש בו לסיבים או לסם
חלבונים מחיידקים וניצול של אנרגיית השמש ‒ אלה רק שתיים מהדרכים לפתח מקורות מזון חדשניים לאוכלוסיית העולם הגדלה במהירות
חקלאות, עיור וייעור מחדש: בתוך שישים שנה עיצבו בני האדם מחדש כשליש משטחי היבשה
צמחים שצוברים מתכות כבדות יכולים לשמש לכרייה נקייה ולטיהור קרקעות מזוהמות
חבית חרס שוכבת, עם ידיות משני צידיה, מלמדת אותנו רבות על התפתחות החקלאות המוקדמת בתקופה הכלקוליתית
האם הארבה שנראה בארץ בימים האחרונים מסוכן? מי נהנה מהביקור שלו באזורנו? ומה צפוי לקרות בהמשך?
המחיר הסביבתי של גידול קנאביס כפי שנעשה כיום גבוה. מעבר לגידול הצמחים בשדות פתוחים עשוי לצמצם מאוד את הנזק
קחו תשתית של עץ קיים, שלבו בו ענף של עץ אחר, ותקבלו את התכונות הטובות ביותר של שני הצמחים
דבורי דבש אסיאתיות מדביקות צואה של יונקים וציפורים בפתח הכוורות שלהן, כדי להתגונן מצרעות ענקיות
הפרי הוא אמצעי פרסום של הצמח, כדי לדאוג להפצת הזרעים שלו. איך זה קורה?
חוקרים גרמו לדבורים להעדיף את ריחם של גידולים חקלאיים מסוימים – וכך להאביק אותם יותר
הכל על התפוח: איך מטפחים זנים, איך העץ מתמודד עם חילופי העונות, ומי אמר שזה הפרי האסור?
כדי להזין את כל אוכלוסיית העולם, מוצרי מזון בסיסיים יצטרכו לעבור כ-2,200 ק”מ בממוצע מהשדה לצלחת