ראשי לקרוא ולצפות משחקים באוכל עמוד 2
האם אפשר לקצר את משך הבישול של הפסטה, וכך לחסוך באנרגיה?
עוגת יוגורט ואוכמניות נפלאה תעזור להבין את המדע של תחליפי הסוכר. שנה טובה ומתוקה!
מדוע טחינה גולמית מתקשה בהתחלה כשמוסיפים לה מים ואחר כך נהיית שוב נוזלית?
קחו זרעים ומים, הוסיפו קצת סבלנות והרבה מדע, ותקבלו מזון טעים, עשיר ובריא. מתכון בסימן צמיחה
השילוב של סוכר מקורמל ושל מלח, שמעצים טעמים אחרים, יוצר שלם שגדול מסכום חלקיו
המדע מסביר לא רק איך לבחור את האבטיח הטעים ביותר, אלא גם מאין נובע צבעו האדום הבוהק
קמח, קצף ביצים ובעיקר הרבה מדע, יעניקו לכם מאפה תפוח ואוורירי שמשלב בין גז לחומר מוצק
כל כך הרבה תהליכים בהכנת מזון משתדרגים כשמוסיפים לתבשיל כמה טיפות לימון, חומץ או מיץ מעגבנייה
אין כמו מאפה קממבר כדי להבין את המדע שמאחורי הגבינות, גם המסריחות
מסטייקים עסיסיים עד בירות כהות, בבסיס הטעמים המורכבים והמראה המפתה עומדת תגובת מייאר
אין כמו יום העצמאות כדי לתהות על הכימיה המופלאה שהופכת גרגירי חומוס טחונים לכדורים העסיסיים של המאכל הישראלי ביותר
בחרוסת לליל הסדר ובמטעמי סעודות שבירת צום הרמדאן – אין כמו תמרים לתת מתיקות וטעם לאוכל. שני מתכונים מדעיים חגיגיים בטעם של עוד
איך אפשר לקחת חלבונים צמחיים ולתת להם תכונות של חלבונים מן החי? הכימיה של תחליפי הבשר
בפתח החג הססגוני ביותר, אין כמו להכין עוגיות בשלל צבעים, ובתוך כך להבין את המדע של צבעי המאכל הטבעיים
בשונה מרוב המאפים האחרים, את הפרעצל נהוג לבשל לפני האפייה בסיר מים עם סודה לשתייה. איך זה משפיע על התוצר הסופי?
גם במי חומוס יש מספיק חלבון להכנת בצק עוגות אוורירי ויציב
על טעם, על ריח ועל תעלות יונים אין מה להתווכח – מהו טעם האוממי?
האיזון המושלם בין מתיקות לחמיצות – מדעי התות
בעזרת טשולנט חם של שבת נוכל ללמוד איך לבשל בשר שיהיה גם רך וגם עסיסי ומלא נוזלים
להכנת משקה מתוק, נטול גושים ומשקעים, צריך להבין את הכימיה של אבקת הקקאו
חנוכה הוא חג המאכלים המטוגנים, באיזה שמן כדאי להשתמש כדי לקבל סופגניות תפוחות ויפות?
כדי לעשות פסטה טרייה וטעימה צריך להכיר לעומק את חלבון החיטה (גלוטן), ולדעת להשתמש בו
כדי להכין את מעדן הקצף המתוק המזוהה כל כך עם החורף הישראלי צריך להבין את העקרונות המדעיים העומדים מאחוריו
אין כמו עוגיות תה ירוק כדי להבין את הכימיה של התהליכים שעובר המשקה מהשדה ועד לכוס המהבילה