זהירות, אני שורף!
במעבדה הכימית אפשר ליצר נוזלים מסוכנים מאוד: נוזלים שמגע שלהם עם כל חומר דליק גורם באופן מידי להתלקחות של אש שמכלה את החומר הדליק. צפו בהדגמה של נוזל כזה – וראו איך מגע שלו עם נייר וגם עם כמה חטיפים פופולאריים (ביסלי ובמבה) גורמים לאש
מערך שיעור
סופרים קלוריות: כל מה שרציתם לדעת על קלוריות
שני שיעורים
על הפעילות
בפעילות זו התלמידים יתחלקו לקבוצות. כל קבוצה תקבל מהמורה קישור לסרטון או לסרטונים, ומספר הנחיות להכנת נושא מסוים. התלמידים יציגו בפני הכיתה את הנושא המוצג, יחד עם מידע נוסף שיהיה עליהם למצוא באינטרנט. ההצגה בכיתה תוערך על ידי המורה בעזרת מחוון.
מושגים
חישוב ערך קלורי של מזון
מיומנויות
הבניית ידע, טיפול במידע, יצירתיות, פרזנטציה, שיתוף פעולה
שיתוף