3.5 – חצי ירח ראשון

הירח ישלים רבע ממסלולו סביב הארץ (רבע ראשון) וימצא בשיא גובהו בשעות הערב.

6.5 – שיא מטר המטאורים "אטא-אקווארידים"

בין שישי לשבת (5-6 במאי), כדור הארץ יעבור במרכז שובל האבק של השביט המפורסם האלי. מספר שיא של מטאורים יהיה אפשר לראות בשבת לפנות בוקר בקצב של כ-30 עד 60 מטאורים בשעה. כדאי למצוא מקום חשוך ורחוק ככל האפשר מהעיר בשביל לצפות במטר (בהנחה שמזג האוויר לא יהיה מעונן). הירח יהיה בהיר וישקע בסביבות 2 לפנות בוקר, כך שרק לאחר מכן אפשר יהיה להבחין במטאורים החיוורים. המטאורים יבקעו מהאזור של קבוצת הכוכבים דלי (אקוואריוס).

6.5 – מעבר של תחנת החלל הבינלאומית

בשבת, ב-04:11 לפנות בוקר תיראה התחנה בזנית (מעל הראש) בכיוון דרום בעודה יוצאת מהצל של כדור-הארץ. היא תרד אל האופק בצפון מזרח ב-04:15. בהירותה בשיא הגובה תגיע למינוס 4 כלומר היא תהיה דומה בבהירותה לזו של כוכב הלכת צדק שיראה גם הוא בבהירות בשמי הלילה.

10.5 – ירח מלא

הירח ישלים חצי ממסלולו סביב הארץ וימצא בשיא גובהו בחצות הליל.

17.5 – כוכב הלכת חמה בריחוק מרבי מהשמש

כוכב הלכת חמה (מרקורי) מקיף את השמש במסלול פנימי יחסית למסלולו של כדור-הארץ ולכן, לצופה על כדור-הארץ הוא נראה תמיד קרוב אל השמש – זורח מעט לפניה, או שוקע מעט אחריה. ב-17 במאי כוכב חמה ימצא במרחק של כ-25.8 מעלות מהשמש, עבור צופה מכדור-הארץ, ויזרח מעט לפניה. זו ההזדמנות הטובה ביותר לצפות בכוכב הלכת חמה בטרם ייבלע באורה של השמש הזורחת.

19.5 – חצי ירח שני

הירח ישלים שלושה רבעים ממסלולו סביב הארץ (רבע שלישי) וימצא בשיא גובהו באשמורת הבוקר.

25.5 – מעבר של תחנת החלל הבינלאומית

ביום חמישי, 20:22 תופיע התחנה מעל האופק, בדרום מערב, ב-20:25, היא תגיע לשיא הגובה (89 מעלות, כמעט הזניט), ותרד אל האופק בצפון מזרח ב-20:29. בהירותה בשיא הגובה תגיע למינוס 3.9 כלומר היא תהיה דומה בבהירותה לזו של כוכב הלכת צדק שייראה גם הוא בבהירות בשמי הלילה.

26.5 – מולד הירח

הירח נמצא בין כדור-הארץ לשמש. תחילת חודש סיון.