זהו הפרק החמישי בסדרת אנימציה המלווה את פרופסור ון-שמוהוק בחקר נושאים שונים בתחום הטרום-אלגברה. הפעם נחקור בעזרת אגוזי קוקוס את התכונות הבאות של פעולת החיבור – החילופית והקיבוציות. צפייה מהנה! אחרי הפעלת הסרט תוכלו לבחור כתוביות בעברית בלחיצה על המלבן האדום שבתחתית הנגן ובחירת Hebrew. הסרטון הופק בידי WHY U. תורגם על ידי יפעת בן יעקב מצוות דוידסון און-ליין יפעת בן יעקב מכון דוידסון לחינוך מדעי
זהו הפרק החמישי בסדרת אנימציה המלווה את פרופסור ון-שמוהוק בחקר נושאים שונים בתחום הטרום-אלגברה. הפעם נחקור בעזרת אגוזי קוקוס את התכונות הבאות של פעולת החיבור – החילופית והקיבוציות.
צפייה מהנה!
אחרי הפעלת הסרט תוכלו לבחור כתוביות בעברית בלחיצה על המלבן האדום שבתחתית הנגן ובחירת Hebrew.
הסרטון הופק בידי WHY U. תורגם על ידי יפעת בן יעקב מצוות דוידסון און-ליין
כבר שנים רבות הקפאין הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות האנושית. אגדות סיניות מספרות שכבר בשנת 3,000 לפני הספירה הבחין קיסר סיני בשם שנונג שעלים מסוימים שנפלו לקערת מים רותחים יצרו משקה ריחני ומרענן שנקרא בימינו תה. במפגש בין העלים למים הרותחים, מוצו מהעלים חומרי טעם וריח ויצרו משקה ייחודי. ברור שגם הטעם שיחק תפקיד בחשיבות של התה עבורנו, אבל סביר להניח שהגורם המשמעותי יותר הוא דווקא מרכיב מר וחסר וריח שנקרא קפאין.